Cu alte cuvinte, forma (elementele vizuale) este ”cârligul” cu care atragi publicul, iar conținutul (ideile) este mijlocul prin care îți fidelizezi utilizatorii.
Conținutul se poate împărți în mai multe categorii, în funcție de tip, subiect și abordare. Cred că sunt clare diferențele între tipurile de conținut (foto, video, text sau link) și am mai scris despre avantajele și dezavantajele pe care le presupune fiecare categorie. Voi insista mai mult pe subiect și abordare.
Subiecte relevante
Trebuie să-ți stabilești publicul țintă și să creezi content relevant pentru interesele utilizatorilor pe care vrei să-i fidelizezi. Fie că este vorba despre potențiali clienți sau follower-i cu vechime este important să rămâi constant în crearea de content care se pliază pe nișa ta.
Subiecte de actualitate
Chiar dacă tu ești fashion sau lifestyle blogger este important să fii în ton cu trend-urile momentului. Astfel, printre postările despre rețete culinare sau review-uri de gadget-uri poți strecura și un mesaj referitor la rezultatul unui meci de fotbal important sau o tragedie internațională.
Alinierea planului editorial cu subiectele de actualitate umanizează persoanele publice și brand-urile. Este important să nu ignori trend-urile de moment, dar nici să faci exces din a posta despre orice eveniment curent.
Subiecte atemporale
La fel cum subiectele de actualitate pot fi irelevante pentru nișa ta, cele atemporale nu trebuie să se plieze pe tendințele momentului. Aici pot fi incluse tutorialele, infograficele, postările tip ”știați că” etc.
sursă foto: http://cdn.business2community.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu