Powered By Blogger

sâmbătă, 30 iulie 2016

Câteva tutoriale utile pentru online marketing

          Din păcate, în momentul de față în România, dacă vrei să te specializezi în online marketing nu ai la dispoziție o instituție de învățământ care să-ți poată oferi așa ceva. Prin urmare, singura alternativă este să cauți diverse tutoriale pe internet. Dar aici sunt două probleme:
                    - majoritatea tutorialelor online, care oferă informație gratuită sunt la nivelul de începător și nu te ajută foarte mult;
                    - tutorialele care oferă informație de nivel mediu sau avansat sunt contra cost.

          Am reușit totuși să găsesc câteva pachete informative utile, care explică noțiunile de care aveți nevoie pentru a face primii pași în SEO, SEM, Email marketing sau social media advertising. Unul dintre ele este oferit de Google și se numește Atelierul Digital. Poate fi accesat aici. Îți faci cont sau te poți loga cu adresa de GMail. Imediat după conectare răspunzi la câteva întrebări, menite să structureze modulele care-ți vor fi prezentate, în funcție de interesele tale.



           Și Facebook oferă o gamă de tutoriale absolut gratuite și detaliate. Poartă denumirea de Blueprint și oferă informații despre tot ce ai nevoie pentru a-ți dezvolta afacerea în cea mai populară rețeaa de socializare la nivel mondial. Tutorialele fi găsite aici. Te loghezi cu contul de Facebook, evident, iar apoi îți este afișată o listă de categorii generale, care la rândul lor au zeci de module.



            Nu în ultimul rând, găsiți tutoriale nișate strict pe SEO și la Udemy. Sunt structurate pe 2 nivele (începător și avansat) și oferă o serie materiale video destul de ample. Le puteți găsi aici.



            Pentru cineva care vrea să vadă cu ce se mănâncă online marketing sau pentru cei care vor să știe mai multe, recomand cele 3 surse de informare gratuite.