1. K.I.S.S. - Keep it short & simple
Postările care au texte scurte, formate din maximum două propoziții, vor avea un reach mai rapid și mai mare, față de cele în care scriem compuneri.
sursă foto: constantcontact.com
Atât în digital marketing, cât și în comunicarea politică există tentația de a acoperi pozele cu text. Nu este neapărat un lucru rău, atâta timp cât nu depășiți un anumit procent din suprafața fotografiei. Dacă administrați o pagină de facebook și vreți să sponsorizați o postare la care adăugați o poză, acel procent este de maximum 20%.
sursă foto: webascender.com
Acele cuvinte care au un # în față au și un scop (deși mulți le folosesc întâmplător): hashtag-urile grupeză postările pe categorii de subiecte de interes. În mod paradoxal, un hashtag aflat în trending (la mare căutare), în momentul postării, nu vă asigură un reach mai mare. Este bine să alegeți hashtag-urile în funcție de subiectul exact al mesajului transmis, fie că e fotografie, fie că e doar text.
4. Tag people
Dacă vă permiteți, folosiți opțiunea tag pe pozele sau în textul din postarea voastră. Poate că publicul paginii sau prietenii voștri nu vor interacționa cu postarea despre Ionuț Popescu, dar prietenii săi, cu siguranță o vor face.
5. Use colorfull photos
Primul impact este cel vizual. De aceea este bine ca fotografiile să fie cât mai viu colorate sau să folosească un contrast puternic de culori. De multe ori ne oprim asupra unei postări doar pentru că o formă sau o culoare ne-a atras atenția în timp ce dădeam scroll plictisiți.
sursă foto: kuhbus.com
Despre conținut vorbim într-o altă postare!