joi, 21 aprilie 2016

Înainte de toate suntem oameni!

Cred că nu ar trebui să uităm, mai ales în momentele de maximă încordare, că înainte de toate suntem oameni! Este foarte ușor să te lași prins de problemele de moment, mai ales când termenul limită se apropie, iar presiunea rezultatului scontat crește considerabil.

 sursă foto: crime-research.org

Campania electorală este una dintre conjuncturile care încinge spiritele și scoate ce e mai urât în unii oameni.Îmi amintesc de momentele din timpul campaniei prezidențialelor din 2014, când aproape că s-a produs o scindare socială, mai ales în ultimele două săptămâni ale cursei. Sigur, ceea ce ne așteaptă din 7 mai, până în 5 iunie este o confruntare mai intimă, chiar dacă are o participare largă. Sper ca această confruntare să fie și una civilizată.

sursă foto: ancheteonline.ro

Încă din luna de precampanie am remarcat o încrâncenare pe rețelele de socializare a susținătorilor celor 10 candidați. S-au creat caricaturi, pagini false, articole anonime, zvonuri mincinoase, parodii, ironii, injurii, tot arsenalul a fost pus pe masă. Este foarte important să nu ne pierdem capul și să extragem din bombardamentul de informații ceea ce este esențial pentru o alegere corectă.

sursă foto: aussiegossip.com.au

Până una alta, acum se pun bazele alegerilor parlamentare, iar viitoare configurație politică a județului va determina in mare parte rezultatele cursei electorale din toamnă.

Da, social-media și mass-media vor cântări mult de această dată, mai mult decât până acum. Cei care s-au pregătit din timp vor avea de câștigat. Restul nu pot avea certitudini. Esențial este să nu te lași furat de peisaj și să uiți că este o luptă al cărei rezultat va trebui să reflecte voința celor mulți, indiferent de categoriile socio-profesionale din care fac parte.