miercuri, 9 martie 2016

Despre (fuga de) responsabilitate

De fiecare dată când vei întreprinde ceva, fără a avea un succes răsunător, 9 din 10 români îți vor putea spune cu precizie ce, unde și cum ai greșit. Că ”datul cu părerea” e sportul național al românilor, nu are rost să povestim. Presupunând că te-ai maturizat și nu te afli în fața primului eșec, înseamnă că accepți critica celor 9 din 10 români. Dacă maturizarea a presupus și eliminarea orgoliului înseamnă că, după ce ți-ai asumat greșeala, vei căuta ajutor pentru a-ți atinge obiectivele.
Ei și de aici lucrurile devin interesante!

9 din 10 români vor inventa o scuză și te vor refuza atunci când le vei cere să facă ceva în plus față de datul cu părerea. Apatia asta generalizată este îndeosebi acutizată atunci când vine vorba despre responsabilitățile civice. Fie că vorbim despre vot, păstrarea curățeniei în zona în care locuim, participarea la dezbaterile publice pe probleme de interes local sau alte aspecte ce țin de cultura civică, majoritatea oamenilor își vor spune că nu e treaba lor și că sigur sunt alții care se vor ocupa de asta.
sursă foto: www.tashamscott.com

Doar într-o lume a celor mulți orientați spre interesele strict personale se putea întâmpla ca România să fie adusă în pragul falimentului de Guvernul Boc. Numai într-o societate ca asta, în care dovada maximă de revoltă a ajuns să fie o postare pe facebook, se putea întâmpla ca nici măcar 1% din electorat să schimbe guvernul care a salvat țara de la faliment.

Asfel de lucruri nu mai trebuie să se repete! Cred că orice politician ar trebui să-și propună, înainte de toate, să-și educe electoratul din punct de vedere civic. Niciodată nu vom avea cu adevărat un stat democratic atâta timp cât minoritatea care votează decide pentru majoritatea care se revoltă în fața televizorului sau a calculatorului.

Nu vă lăsați manipulați de cei care vor să stați acasă și să credeți că totul este în zadar pentru români și România. Nu alegeți să întoarceți capul, lasându-i pe alții să rezolve problemele. De cele mai multe ori cei puțini, dar uniți, vor profita de pe urma celor mulți, dar dezbinați. Lipsa de implicare în bunul mers al societății va permite (cu acordul tacit al celor mulți) ca societatea românească să se degradeze în continuare.

Trebuie să oprim ruinarea valorică și morală a României. Schimbarea poate începe prin participarea la vot, la alegerile locale din 5 iunie 2016!

Niciun comentariu: