luni, 22 februarie 2016

Și în cazul lui Titieni se aplică ”rețeta Iohannis”

M-au abordat câteva persoane zilele trecute, cu sufletul la gură, să mă întrebe dacă am văzut minunea. După ce-i privesc puțin pieziș, aflu că minunea este faptul că PNL și-a anunțat candidatul la funcția de primar al Bistriței. După ce ne-au ”amenințat” atâta timp că-și vor pune și ei candidat, mărturisesc că am intrat și eu, mânat de curiozitate, pe online-uri să-i aflu numele.

Prima reacție a fost: cine e Titieni? Am citit apoi biografia activității intelectuale și artistice a candidatului PNL și m-am întrebat din nou: cine e Titieni? Ah nu, am înțeles cine e omul Titieni, nu înțeleg însă ce relevanță are în contextul socio-politic bistrițean. Din câte am reuțit să aflu singura legătură a domnului Titieni cu Bistrița este faptul că aici ”m-am născut, am trăit pubertatea, adolescența și puțin din maturitate”. (timponline.ro)Inițial am zis că subiectul nu merită o postare pe blog, dar am observat ceva interesant: pentru că notorietatea lui Adrian Titieni în Bistrița (v-o spune un cinefil, care a urmărit multe filme românești) este egală cu zero, se aplică și în cazul domniei sale ”rețeta Iohannis”. A început printr-o provocare lansată în conferință de presă de deputatul PNL, Stelian Dolha: ”Ovidiu Crețu cred că de ieri nu mai stă relaxat să mănânce popcorn și să bea Cola, ca și colegul său de partid Victor Ponta, pentru că pe data de 5 iunie capitolul Ovidiu Crețu pentru Bistrița se încheie”. Nu știu zău cine a băut mai mult Cola și a mâncat mai mult popcorn în ultimii 4 ani: Crețu sau Dolha? Lăsând asta deoparte, Stelian Dolha a primit și o replică, de la deputatul PSD, Daniel Suciu. Cele două atacuri au apărut în cadrul aceluiași articol pe un online, articol în subsolul căruia au început să curgă comentarii. Și uite așa se crește artificial notorietatea unui candidat.

Spun artificial, căci după ce am ascultat discursul domnului Titieni, cel cu ”suntem cu toții unici și irepetabili, asta o dovedește amprenta digitală, irisul ocular, amprenta genetică, cu alte cuvinte suntem diferiți și în același timp există ceva comun care ne dă condiția asta de ființă umană trăitoare pe Terra”, cred că celor din staff-ul de campanie le va fi foarte greu să-i crească în mod organic norotietatea.

Niciun comentariu: