marți, 16 februarie 2016

Dacă tot vorbim de drepturi, hai să spunem tot!

Văd că lumea se cam ferește să spună exact cum stau lucrurile prin televiziunile naționale de știri. Avem 3 mari și late: Antena 3, RTV și Realitatea TV (că B1 e a lui Băsescu). Toate 3 au patroni sau acționari majoritari, foști și actuali, care au condamnări sau sunt suspecți de fapte de natură penală. E vorba de Voiculescu, Sebastian Ghiță și Sorin Ovidiu Vântu.

La Antena 3, nu e prima dată când vin autoritățile la ușă, cred. Nici Realitatea TV nu e străină de astfel de întâmplări, iar RTV la fel. Păi și ce-or fi căutând oamenii ăștia acolo? Chiar așa draconici sunt politicienii, că vor să le închidă pe toate? Întreb și eu.

sursă foto: everyvoice.org


Sincer să fiu, mă uit la televizor la emisiunile de pe Paprika (emisiuni culinare) și la cele de pe Naional Geographic, o jumătate de oră, seara. Nu o să mor dacă se va închide oricare sau toate televiziunile de știri din România și o să fiu la fel de bine informat, ca și până acum.

Marea problemă, însă, este a sutelor de salariați, care vor rămâne poate fără slujbă sau le vor fi reduse salariile, chiar dacă nu se va închide Antena 3. Editorial vorbind, eu unul m-aș bucura să dispară Antena Stars cu totul, împreună cu jegul de emisiune, care se numește ”Un show păcătos”.

Nu e ok ca instituțiile media să fie condiționate de bani veniți pe filieră politică, în aceeași măsură în care nu e ok ca cei care iau bani de la politicienii, să dea în fiecare seară, de duminică până joi, lecții de moralitate românilor.

N-o mai lungesc, că mă apuc să vă zic de salariile lipsă de pe la televiziunile la care am lucrat timp de 5 ani și nu mai termin degrabă.

Niciun comentariu: