luni, 19 octombrie 2015

Nu poţi să faci bine de la "scuipătorul" şef din sufragerie

Din punctul meu de vedere, Mihai Sturzu a încetat să mai reprezinte Tineretul Social Democrat din momentul în care a pus piciorul în platoul emisiunii Jocuri de Putere, de la Realitatea TV. Nu ma interesează cât de smerit şi vinovat se simte el pentru toate greşelile făcute şi închipuite ale PSD. Nu poţi să cureţi şi să consolidezi o formaţiune politică folosindu-te de emisiunea "scuipătorului" şef pentru a-ţi face ascultat punctul de vedere. Nu poţi să aduci plus-valoare PSD-ului, atâta timp cât sub chipul tău la televizor în seara aceasta apare scris mare cu negru pe galben: PSD, TOT MAI APROAPE DE PCR.

Nu ştiu care sunt realele motive pentru care Mihai Sturzu a ales să spele în public rufele murdare (existau atât de multe modalităţi s-o facă în intimitatea colectivului de colegi). Nu vreau să cred că sunt pur personale. Dacă aş crede că sunt pur personale, asta ar însemna să cred şi că tot ceea ce a clădit Mihai Sturzu în interiorul PSD şi al TSD este fals. Cei care-i sunt apropiaţi ar trebui să-l tragă de mânecă şi să-i ceară unele explicaţii.

Ceea ce vreau să sper după discursul de duminică şi apariţia sa din seara aceasta la televizor este că TSD nu va avea de suferit şi colectivul Tinerilor Social Democraţi va avea capacitatea de a merge înainte şi de a lua doar ceea ce este benefic din poziţia publică a lui Mihai Sturzu, adică:
- nevoia de a comunica mai intens şi mai direct în interiorul PSD cu conducerea centrală
- nevoie de a învăţa din greşeli şi a le recunoaşte (dar cu demnitate)
- nevoia de acţiona în baza unor decizii consensuale

Restul e poveste, iar de poveşti suntem sătui!