sâmbătă, 5 septembrie 2015

Despre ipocrizie şi importanţa memoriei colective

Citesc cu stupoare o declaraţie controversată a consilierului municipal al PNL, Alin Seserman. Fostul PDL-ist spune, citat de timponline.ro, că Ovidiu Creţu şi PSD duc o luptă împotriva bistriţenilor şi că primarul Bistriţei folosesşte sediul primăriei în scop politic. Hai să citim declaraţia integrală: ”Ovidiu Creţu a spus că în Primăria Bistriţa nu se face politică, iar sala de şedinţe nu poate fi utilizată pentru manifestări politice. La nici o săptămână distanţă, PSD-ul a ocupat sala de şedinţe de câteva ori. Domnule primar Ovidiu Teodor Creţu, colegii dvs socialişti au ocupat cu totul sala de şedinţe. Se întâlnesc acolo mai des decât reprezentanţii oraşului, consilierii locali. Am cerut de câteva ori să ne puneţi la dispoziţie spaţiu pentru a putea avea audienţe cu cetăţenii. Aţi refuzat fiindcă aveţi impresia că Primăria Bistriţa e proprietatea dvs şi a PSD-ului. Acum înţelegem cu toţii de ce vreţi să cheltuiţi 200.000 de euro pentru sistemul audio din sala de şedinţe a Consiliului Local. Să se audă până pe pietonal cum urlaţi acolo în şedinţe”, notează timponline.ro.

Unu la mână, Alin Seserman lasă să se înţeleagă că  nu ar fi atât de supărat dacă  primarul i-ar fi lăsat şi pe ei să-şi facă munca de partid în sediul primăriei. Doi la mână, insinuează cum că proiectul de dotare a sălii de şedinţe e tot cu scop politic. Pentru că îmi place să fac uz de memoria personală şi cea colectivă, vreau să îi arăt lui Alin ce făceau colegii lui din PDL, în urmă cu 3 ani, când Consiliul Judeţean era condus de PDL, prin Liviu Rusu: 


sursă foto: timponline.ro


 Da, ce se vede în poza de mai sus este o şedinţă a filialei municipale PDL, care avea loc în noaptea de 25 ianuarie 2012, în sediul Consiliului Judeţean. Mai mult decât atât, şedinţa avea loc în timp ce în faţa sediului, sute de bistriţeni protestau împotriva Guvernului Boc şi a lui Traian Băsescu. Dacă nu mă credeţi, regăsiţi descrierea compeltă a evenimentului accesând link-ul următor: http://www.timponline.ro/manifestantii-in-strada-botis-in-palat-presa-pe-post-de-sperietoare-pentru-pdl/ Şi tot atunci, Liviu Rusu dota sediul Consiliului Judeţean cu marmură, tablouri, apartamentul personal şi altele relatate de toată presa locală şi naţională a perioadei respective.

Şi atunci, cum putem noi cataloga o astfel de declaraţie, precum cea făcută de Alin Seserman? Să se numească o scăpare? Să fie ipocrizie? Sau poate e manipulare? Sper ca cei care au ţinere de minte şi care văd dincolo de aceste declaraţii belicoase, să scoată în continuare adevărul la iveală şi să nu se limiteze la a cita nişte înşiruiri de afirmaţii demagogice.

Nu în ultimul rând, dacă este să fim corecţi până la capăt, cred că toate evenimentele politice ale ultimilor 12 ani nu aveau ce căuta la primărie, consiliul judeţean, sala polivalentă etc. Da?! Şi i-aş ruga pe liberali să nu uite un lucru: în momentul de faţă PNL are în Bistriţa 3 sedii! Oare în cazul acesta ce zice moralitatea şi legea?