duminică, 6 septembrie 2015

Oprescu la DNA: piatră de moară la gâtul foştilor colegi

Dacă bine îmi aduc aminte, pe Oprescu l-am cunoscut în 2009 când făcea turul ţării în calitatea sa de candidat independent la prezidenţiale. A ajuns atunci şi la Bistriţa şi a avut o prelegere la Hotel Diana, eveniment organizat de Viorel Pupeză, în calitatea sa de susţinător la nivel judeţean.

 sursă foto: mesagerul.ro


Nu ştiam mare lucru despre Oprescu la vremea respectivă şi vă mărturisesc că nu ştiu nici acum. Şi nu mă refer la CV-ul domniei sale, ci la activitatea profesională. Nu am văzut o dezbatere sau un articol care să analizeze concret şi comparativ activitatea lui Oprescu ca primar general al capitalei. Suntem noi mai provinciali aşa, de ne place să-l avem pe Creţu-n gură şi pe facebook zi de zi, da uite că la capitală pe ăia nu-i prea doare capu`.

Am găsit, totuşi după câteva căutări pe hotnews o analiză recentă a acitvităţii de 7 a lui Oprescu la cârma capitalei. O puteti vedea şi voi accesând link-ul următor: http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20252213-ilant-sapte-ani-sorin-oprescu-carma-primariei-capitalei-marile-proiecte-infrastructura-marile-scandaluri.htm O fi bine ce-a făcut, o fi mult, o fi puţin, o fi rău? A făcut mai mult sau mai puţin ca Băsescu? Nu zice nimeni. Ce se spune în schimb, într-un articol din romanialibera.ro este că 9 din 10 puncte ale programului său de campanie au fost date uitării. Vedeţi mai multe aici: http://www.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/9-din-10-promisiuni-ale-lui-oprescu-s-au-dovedit-mincinoase-384173

Din ce am citit în câteva ore ale acestei dimineţi trag concluzia că Oprescu nu şi-a prea făcut treaba. Deci profesional e rău. Ca om, mi-a lăsat mereu impresia de aroganţă, dar o aroganţă dublată de un om stăpân pe sine, care ştie ce vorbeşte şi are siguranţa competenţei în domeniul pe care-l practică. De altfel, chiar în 2009 la Bistriţa, Oprescu spunea: "eu nu am fost un om conflictual în viaţa mea. Eu nu sunt un Don Quijote, dar nu am stat nicodată în genunchi, nu am făcut nimic în poziţie de drepţi şi, prin meseria mea, am fost un om liber. Nici pe vremurile celelalte nu putea să-mi spună nimeni cum să operez. Şi poate că am avut şi un avantaj. Dintre toţi liderii aceştia pe unii îi ştiu şi cum arată pe dinăuntru. Se pare că nu e un avantaj".

sursă foto: bistritaonline.ro 

 Şi atunci ce să înţelegem din preumblarea acestei dimineţi a DNA-ului pe la Primăria Capitalei, la reşedinţa lui Oprescu şi alte 11 locaţii? Oficial trebuie să înţelegem, zic procurorii anticorupţie, că Oprescu a fost prins în flagrant, luând mită de la nişte băieţi deştepţi care vroiau bani publici. Neoficial, mă duce gândul la faptul că odată ce a părăsit politica a devenit incomod pentru unii.

Ce mă doare, însă, este faptul că a devenit şi Oprescu încă o piatră de moară la gâtul PSD. Din nou "puritanii" şi "moraliştii" vieţii publice din România au sărit să-i acuze şi să-i ruşineze pe toţi cei care l-au cunoscut vreodată pe Oprescu. Disidentul PDL-ist, Cristian Preda spune că PSD şi PNL ar trebui să-şi ceară scuze, că, în urmă cu 3 ani l-au susţinut pe Oprescu în timpul campaniei electorale.Aştept să apară înregistrarea video a flagrantului, pe care cică o deţin procurorii DNA. Şi dacă, întradevăr şi-a băgat Oprescu mâna în "borcanul cu miere", cred că este singurul care ar trebui să-şi ceară scuze şi să demisioneze. Să demisioneze, pentru că un flagrant reprezintă dovada irefutabilă a necesităţii de a ieşi definitiv din viaţa politică, administrativă, publică etc.


Niciun comentariu: