miercuri, 5 noiembrie 2014

"România lucrului bine făcut" - aruncată la gunoi!

                 De la bun început, discuţia s-a purtat greşit. Vorbim de preşedintele României, nu de un primar, un consilier judeţean sau un parlamentar. Nu trebuie să vorbim de investiţii şi de proiecte făcute, atâta timp cât atributţile preşedintelui nu prevăd asfaltarea străzilor, crearea de locuri de muncă sau modificarea taxelor.
                 Atribuţiile preşedintelui sunt cele de comandant al forţelor armate, preşedinte CSAT, numirea premierului, încheierea de tratate internaţionale, acordarea de graţieri, instituirea stării de asediu şi alte câteva. Păi daca ne uităm la atribuţiile de mai sus, mai putem vorbi de Iohannis drept un candidat potrivit? Dacă, doamne fereşte, Iohannis va ajunge preşedinte, nu va mai avea nicio legătura cu investiţiile, locurile de muncă, educaţia sau sănătatea din ţara asta. Dacă, doamne fereşte, Iohannis va ajunge preşedinte, tot bugetul României va fi gestionat de PDL, în frunte cu Traian Băsescu. Nu vă lăsaţi păcăliţi, "România lucrului bine făcut" va fi aruncată la gunoi, imediat dupa alegeri. 

                   Mai uitaţi-vă încă o dată la atribuţiile preşedintelui. Dacă e să vorbim de încheierea tratatelor internaţionale şi de numirea premierului, pe cine lăsăm să facă aceste lucruri? Îl lăsăm pe Iohannis, care nu vede dincolo de centrul Sibiului (singura sa "mare" realizare) sau îi dăm votul lui Ponta, care a dovedit în 2 ani şi jumatate de guvernare că poate să stea la aceeaşi masă cu marii lideri ai lumii şi care s-a luptat pentru ca România să câştige un loc în rând cu marile puteri ale lumii?!!!!                   Oameni buni, treziţi-vă!!! Nu lăsaţi emoţiile să pună ştampila pe buletinul de vot! Nu alegeţi un candidat numai pentru că e "ardelean"! Faptul că eşti moldovean, oltean, bănăţean sau ardelean nu are nicio relevanţă atunci când mergi să negociezi cu Obama sau Merkel. Faptul că eşti ardelean nu înseamnă că în Ardeal vor curge banii după alegeri.

  • Avem nevoie de un preşedinte, care să fie în primul rând harnic. Nu l-aţi văzut niciodată pe Ponta la şpriţuri sau plecat 2 luni pe an în vacanţe exotice. De 2 ani şi jumătate a muncit zi şi noapte pentru a onora voturile pe care USL le-a primit în 2012 şi în mai 2014. 

  • Avem nevoie de un preşedinte care să ştie să vorbească şi să convingă. Nu l-aţi văzut niciodată pe Ponta adormind audienţa atunci când vorbeşte sau citind de pe foi un simplu discurs de mulţumire. 

  • Avem nevoie de un preşedinte care nu-şi va începe activitatea la Cotroceni învăţând ceea ce trebuie şi cum trebuie să facă un preşedinte. Victor Ponta a acumulat până acum experienţa necesară pentru a îndeplini cu succes prima funcţie în stat.                   Deschideţi ochii! Ei spun că vor schimbare? Marea schimbare care urmează este plecarea lui Băsescu de la cârma ţării. Adică ei vor să schimbe ce au susţinut timp de 10 ani. Ce spune asta despre un partid şi un candidat? Credeţi că Iohannis şi ACL se vor ţine de cuvânt? Vă înşelaţi!

Alegeţi Victor Ponta, singurul care a dovedit că poate, că ştie şi că se ţine de cuvânt!