marți, 18 noiembrie 2014

Nu mi-e ruşine, nu mai insistaţi

S-au spus multe în ultimele 6 săptămâni. Au fost discuţii aprinse şi aprecieri complet nefondate făcute de către cei la care mă aşteptam mai puţin. Poate unii au făcut-o pentru bani, dar îmi place să cred că cei mai mulţi au făcut-o din convingere că aşa e mai bine. Pe cei care au înţeles să-şi susţină candidatul în mod decent, fără a-i jigni şi înjura pe cei din tabăra adversă, îi felicit! Celorlalţi le spun, că oricât ar căuta să justifice maniera josnică în care s-au comportat, nu mă interesează. Niciodată, nici măcar pentru o secundă, nu m-am gândit să-mi compromit relaţiile de familie şi prietenie de dragul unei campanii electorale, care s-a terminal la fel de abrupt cum a început.

Din păcate, nu toţi am gândit la fel. Unii au trecut cu tăvălugul peste toate regulile decenţei şi bunului-simţ. Nu s-au mulţumit să-şi susţină candidatul într-o manieră pozitivă şi constructivă, ci au simţit nevoia să-i facă pe cei din tabăra adversă să se simtă ruşinaţi pentru faptul că au ales să gândească altfel. Şi nu, nu constest eficienţa campaniei negative. A funcţionat de minune!

Alegerile, însă, au trecut. Acum, ce-o să faceţi? Voi cei care aţi aruncat la gunoi decenţa şi bunul-simţ? O să vă mutaţi cu cu Iohannis sau cu Ponta? Nu, tot între aceeaşi oameni trebuie să trăiţi. Despre asta este vorba până la urmă. Despre faptul că aţi sacrificat relaţiile cu cei apropiaţi pentru a vă susţine candidatul prin înjurături şi jigniri. Nu m-a interesat că prietenii mei au votat cu Ponta, Iohannis, Vadim, Udrea sau Macovei şi nici nu mă interesează. Relaţiile cu prietenii mei NU au fost clădite pe baza opţiunilor politice şi nici nu se vor încheia pentru că susţinem candidaţi diferitţi. Dar în momentul în care alegi să mă înjuri pentru că-l susţin pe Ponta sau ai ales să mă batjocoreşti public şi să treci pe lângă mine (când erai împreună cu gaşca de Iohannişti) ca şi cum nu ne cunoşteam, nu mai poţi să ai pretenţia să continuăm ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Nu există absolut nicio scuză pentru asta! Nu mi-a fost niciodată ruşine cu prietenii mei, nu i-am jignit şi nu i-am înjurat şi am pretenţia ca şi ceilalţi să se comporte la fel!

Şi acum pentru cei care sună de 2 zile pe fix şi pe mobil şi continuă să mă şi să ne înjure, la fel şi pentru cei care se laudă pe facebook că au obţinut o victorie personală din faptul ca eu, Vlad Ciocan, am susţinut candidatul care a pierdut: NU mă interesează lucrurile acestea, NU o să-mi fie ruşine niciodată cu faptul că l-am susţinut pe Victor Ponta, aşa că nu vă mai obosiţi. Ah, dacă vreţi să discutăm argumentat, despre ce am greşit şi alţii au făcut mai bine, o putem face oricând, dar nu la modul jignitor sau laudativ pe facebook.

Şi nu în ultimul rând, pentru cei care o să sară acum să mă acuze de autovictimizare: dacă asta aţi înţeles, nu are rost să mai discutăm!

5 comentarii:

Anonim spunea...

De ce te-ai marsavit cu pesedeii? Cand lucrai in presa pareai un om echidistant! Ai pierdut mult, pentru cativa galbeni !!

Vlad Ciocan spunea...

Fac abstractie de faptul ca nu aveti curajul sa va asumati comentariul jignitor. Nu fac in schimb abstractie de faptul ca in continuare ma acuzati, fara a argumenta. Prin urmare nu avem ce discuta.

catalina spunea...

Bravo! Nu ma asteptam la nimic mai putin din partea ta.
Ar trebui sa continui sa scrii aici mai des :)

Anonim spunea...

Bravo Vlad! :)
Daniel

loredana spunea...

Nu va mai obositi sa luptati cu rautatea . Ea nu se termina niciodata , este inepuizabila . Oricum , daca va foloseste la ceva , aveti tot respectul meu !☺