miercuri, 11 septembrie 2013

Ce mai contează?!

Cum poţi tu, băi nene, să spui că nu contează? Adică tu, ministrul Sănătăţii spui că nu contează dacă ies medicii din spitale în stradă? Ca dacă ies numa vreo 6.000 nu e motiv de îngrijorare. Nu contează ce probleme au oamenii ăia, nu contează ce soluţii ar fi la acestea probleme, nu contează ce impact au asupra pacienţilor problemele medicilor din spitale.


Tu, Eugen Nicolăescu vii după concediu şi foarte relaxat, le spui jurnaliştilor că nu contează nemulţumirile medicilor, atâta timp cât nu-ţi iese prea multă "pulime" în faţa ministerului. Nu discut aici despre legitimitatea revendicărilor medicilor rezidenţi sau de care or mai fi. Vreau în schimb să vorbesc despre batjocura adusă la rang de normalitate, de către un ministru pentru care problemele din domeniul sanitar nu sunt motiv de îngrijorare.

Nu am văzut să se inflameze niciun talk-show-ist pe tema asta. Poate-or fi fost ceva comentarii şi nu le-am văzut eu, dar e strigătoare la cer maniera miserupistă în care Eugen Nicolăescu înţelege să gestioneze o problemă. Dacă nu sunt legitime revendicările, dacă rezidenţii sunt atât de bine plătiţi, încât nu merită să te îngrijorezi de pichetări, hai tată cu exemple: spune cât câştigă şi de ce crezi matale că e suficient sau că cer prea mult.

Vina este, însă, şi a sindicaliştilor şi a celor de la Colegiul Medicilor. În afară de ieşirile rare ale lui Astărăstoae în presă, nu se mai aude glasul reprezentanţilor medicilor. Cei care ştiu, nu vor să spună; cei care vorbesc, fie nu ştiu, fie sunt marginalizaţi de şmenarii care se tem să fie daţi afară sau au rezolvat ei cumva cu superiorii, să le fie "cald" la iarnă.

Am trăit s-o văd şi pe asta....