duminică, 17 martie 2013

Nimic nu este ceea ce pare a fi...

Dacă am învăţat ceva în decursul experienţei mele limitate cu sfera politicului este că nimic nu e ceea ce pare a fi atunci când vorbim de politicieni. Mai ales când vorbim de oameni de calibrul lui Oltean, Blaga sau Udrea. De altfel Blaga a zis-o pe şleau la Bistriţa, după ce l-a întrebat cineva de relaţia cu Băsescu, că el face politică de 23 ani şi nu cade în capcana unor întrebări menite să îngălbenească ecranele televiziunilor de ştiri.

Şi atunci de ce am crede ceva din tot ceea ce s-a spus în cadrul celor 3 prezentări (mult prea lungi, în opinia mea) ale moţiunilor de candidatură pentru şefia PDL? De ce am crede că Macovei, Udrea sau Blaga vor un PDL unit; că vor oameni cinstiţi şi lipsiţi de interese personale în BPN; că vor, de acum încolo, să dea totul pentru români şi Europa? Sună frumos, nu?Prin excelenţă politica presupune jocuri de culise. Cu atât mai mult cu cât accesul presei a fost permis la prezentarea moţiunilor, îmi vine greu să cred mai mult de un sfert din conţinutul discursurilor făcute. Îmi vine greu să cred că Blaga e ciuma care distruge şi vinde PDL, la fel de mult cum îmi vine să cred că Udrea sau Macovei vor veni pe un cal alb şi vor relansa democrat-liberalismul în România.

De altfel de ce am crede ceva din tot ceea ce s-a spus acolo, când chiar gazda, Ioan Oltean le-a dat de înţeles tuturor celor 3 candiaţi că au susţinerea lui? La Macovei i se adresa cu "doamna preşedinte"; pe Udrea o flata el şi jumatate sala; iar la Blaga i-a spus că e convins că va câştiga.

Oare chiar a pus cineva botul la înverşunarea lui Florea cu care, vezi doamne, spunea adevărurile atât de necesare purificării PDL? Eu unul nu cred nici măcar o secundă că se poate sau se va putea vreodată face politică în România sau oriunde altundeva în lume, fără a servi intereselor celor care achită facturile campaniilor electorale. Nu cred că se vor putea pune vreodată pe locurile eligibile în listele de la locale oameni care merită şi nu cei care au slujit şi vor sluji fără să comenteze intereselor de partid.N-o să uit niciodată rânjetele a doi consilieri judeţeni USL, când un coleg de presă i-a întrebat săptămâna trecută de ce primăriile PDL primesc aşa puţini bani. Erau aceiaşi consilieri care în urmă cu un an se jurau pe ţară, mamă şi alte lucruri sfinte că ei nu vor face niciodată ce a făcut Liviu Rusu şi "camarila PDL". Şi atunci de ce să-i mai credem? De ce să-i mai creadă membrii PDL?

S-a vorbit de lipsa decenţei şi de opulenţa cu care politicienii de vârf ai PDL s-au afişat în public atunci când românilor li se spunea că trebuie să strângă cureaua. Aceeaşi opulenţă am văzut-o la toate cele 3 prezentări de moţiuni. IPAD-uri, IPHONE-uri, cazare la hotel de 5 stele. Păi în condiţiile acestea şi mie mi-ar fi uşor să le promit românilor numai bine.Până la urmă lumea se împarte în două: cei care conduc şi cei care sunt conduşi. Dacă cei care conduc ar renunţa la jumătate din ce au, am duce-o cu toţii mai bine. Nu există un singur deputat în tot Parlamentul României care să primească un salariu mai mic de 4900 lei. Dar ne vorbesc nouă de interesul poporului şi măsurile de austeritate atât de necesare.

Hai pa, că mă enervez şi îmi stric duminica.


sursă foto: http://stareanatiunii.com, https://sfinx777.wordpress.com

Niciun comentariu: