duminică, 27 mai 2012

Triple fail sau o zi de căcat

Putem spune cu certitudine că ieri a fost o zi de căcat pentru România. Bute a pierdut centura IBF; Mandinga a pierdut finala Eurovision; naţionala de handbal feminin a ratat calificarea la Jocurile Olimpice. Patrioţii cu tendinţe suicidale au avut o sâmbătă grea, presupun. Dacă îi consoleză cu ceva, Gloria Bistriţa o duce bine. A primit licenţa de la FRF pentru promovare în Liga I. Citesc că şi gimnaştii bistriţeni au făcut o figură bună la europenele din Franţa. Pe de altă parte specialiştii spun că în curând vor putea realiza primul anticoncepţional masculin.

Cu alte cuvinte, lumea merge înainte. Cred că nu ar trebui să dramatizăm înfrângerea lui Bute sau eşecul Mandingăi (oricum piesa era jenantă; chiar credeaţi că o să ajungă pe primul loc?) Sunt mulţi alţi campioni, în afară de Bute, care zilnic fac cinste României, dar pe care nu îi prea bagă nimeni în seamă. Avem mulţi aici în Bistriţa. Curioşii ar trebui doar să facă o vizită la sala de tenis de masă sau la cea de haltere şi ar descoperi acolo copiii care au câştigat zeci de titluri europene şi mondiale, la doar 16 sau 18 ani.

Aşa că mai scutiţi-mă cu Bute şi îndemnâuri de genul: "să-l încurajăm pe campionul nostru"! Mai lăsaţi-mă şi cu Mandinga şi Zaleilah lu` peşte. Cred că piesa aleasă spune multe despre cât de importantă este cultura românească pentru ea. Să nu mai vorbim de versurile cretine, pe care le-am văzut recent traduse. Jenant!

Păcat că mediocrităţile sunt mai rentabil de promovat decât adevăratele talente.

Niciun comentariu: