duminică, 30 octombrie 2011

Nu ştiu dacă Huidu se încadrează în stereotipul "ţăran cu jeep"

Am aşteptat intenţionat până apele s-au liniştit relativ în ceea ce priveşte "tragedia lui Huidu". Da nu întâmplător spun "tragedia lui Huidu", pentru că la asta s-a ajuns. Accidentul acela cumplit (DOAR pentru cei care au murit) a fost învârtit, rumegat pe la televiziuni şi transformat în "tragedia lui Huidu".

Am convingerea că, chiar şi aşa fără a fi povestit cu Huidu, să-l întreb ce a fost în capul lui, pot să trag unele concluzii competente referitoare la tot ceea ce s-a întâmplat.

În primul rând trebuie să recunosc că nu ştiu dacă Huidu se încadrează în stereotipul unui ţăran cu Jeep, care conduce de parcă ar fi singur pe şosea. Nu ştiu dacă accidentul de la ski i-a afectat sinapsele lui Huidu şi l-a împiedicat să reacţioneze cum trebuie în trafic.

Ceea ce ştiu cu siguranţă este că Prima TV şi colegii lui au greşit în maniera în care au încercat să-i spele imaginea. Adică să-şi protejeze investiţia, maşina de bani, că până la urmă la asta se reduce totul. Şi spun că au greşit pentru că, aşa cum spunea şi Radu Banciu, au cam încurcat borcanele. L-au transofrmat pe Huidu în victima nedreptăţilor sociale.

Nu e nicio nedreptate. Nu cred că a fost condamnat mai mult sau mai puţin de opinia publică pentru ceea ce a făcut, deoarece este realizatorul Cronicii. La fel cum nu mi se pare corect că şezătoarea de miercurea trecută de la Prima TV, a colegilor săi, a încercat să le smulgă spectatorilor o lacrimă că Huidu nu va mai prezenta Cronica, în loc să tacă dracului din gură şi să lase morţii să se odihnească în pace.

Dar aşa e, când vorbim de un produs media care rupea tot în materie de audienţă, replica a fost pe măsură.

Niciun comentariu: