marți, 20 septembrie 2011

Vai de curu` vostru !!!!

Fiţe şi cam atât. Fiţe că aveţi un anumit cub pe microfon, fiţe că apari pe sticlă, fiţe că tu mergi la ştiri cu maşina şi alţii pe jos. La asta se reduce pentru voi munca în presă. Atât v-a mai rămas: forma. Conţinutul este şi va fi întotdeauna o substanţă vâscoasă plină de ştiri fără cap şi coadă, plină de greşeli de exprimare şi de banii pe care aveţi impresia că îi meritaţi.

GREŞIT!!!! Ar trebui voi să-i plătiţi pe oamenii care angajează submediocrităţile ca voi. Asta dacă ei la rândul lor şi-ar da seama că astfel fac toată breasla de râs. Şi da, mă interesează şi pe mine. M-am săturat să aud expresia "voi presa sunteţi" sau "voi presa mereu faceţi", din cauza unor marionete care se joacă baba-oarba prin redacţii.

Prima condiţie pentru a învăţa este să recunoşti că nu şti. Prima condiţie pentru a deveni mai bun este să recunoşti că nu le şti pe toate. Din păcate cei care vă plătesc în continuare, în ciuda (in)activităţii voastre, nu vă ajută să realizaţi asta.

Plecaţi acasă! Apucaţi-vă de modeling! Presa asta nu este ca taximetria. Ai nevoie de mai mult decât o cunoaştere a alfabetului. Ai nevoie de mai multe cunoştinţe decât cele care le-ai dobândit citind Ion, pentru că "aşa a zis profu`".

2 comentarii:

RAIMOND PETRUŢ spunea...

E trist, Vladutule, dar, din pacate, prea adevarat!

Dani spunea...

Mare dreptatea ai