duminică, 12 decembrie 2010

Hai să inventăm probleme

Mi se pare jalnic tot circul ăsta de prin presă. La câteva săptămâni după ce problemele "extrem de importante pentru comunitate" dintre Marius chiuzan şi Alina Moldovan s-au pierdut în anonimat, presarii de "mare valoare" din Bistriţa au văzut că prinde bine. Pe acelaşi model au căutat să inventeze alte probleme şi scandaluri, în jurul cărora să poată umple cu ceva spaţiile de emisie, respectiv paginile de ziar. Până aici nimic deosebit şi care să merite atenţia unui post pe blog. Acest gen de media îşi are publicul ţintă şi nu mă interesează.



Problema mea este că au târât numele unei colege de presă în toată tărăşenia asta. Şi că alţii, mai fac şi dezbateri televizate pe această temă. De 3 ori jalnic. Cred că până la urmă legea aceea a presei nu mai sună aşa rău. Nişte amenzi ici-colo pentru cei care nu pot susţine ce scriu ar fii excelente zic eu. Sunt convins că s-ar da multe amenzi aici prin Bistriţa şi implicit ar scădea numărul vedetelor de carton, care se autoinventează.



Oricum în ultima vreme e mare lucru să ai un subiect consistent despre care să scrii. Şi cum nu prea sunt, dar şefii le cer, jurnaliştii mai inventează sau transformă banalul în extraordinar. Mai ales când miza e mare, de genul "deschidem o redacţie şi acolo, dar apoi ne trezim că genul acela de presă nu prea merge".

Niciun comentariu: