joi, 14 octombrie 2010

Ne paşte revoluţia sau....

Ne paşte o nouă revoluţie sau ceea ce au pornit finanţiştii astăzi la Bucureşti va fi un mare fâs? Mă tot întreb de pe la 8 seara, de când am văzut ca acei câteva zeci sau sute de oameni erau tot pe holurile Ministerului Finanţelor cerându-şi drepturile salariale. I-am văzut şi pe Marica şi pe Nistor foarte aprinşi şi determinaţi în declaraţiile făcute. Am văzut oamenii decişi să nu plece acasă fără bani, deşi li s-a spus verde în faţă că nu primesc nimic. Am văzut şi un ministru, pe Ialomiţeanu, fugind cu jandarmii în jur. Refuzând să vorbească cu oamenii. (nu că ar fii contat orice ar fii spus în seara aceasta).

http://webtv.realitatea.net/actual/ministrul-ialomitianu-a-fost-scos-cu-jandarmii-din-minister?autoPlay=true#ve_video_player_aIar cireaşa de pe tort, l-am văzut pe Emil Boc la TVR 1 disperat. Spun că era disperat pentru că moderatorul l-a întrebat după 2 răspunsuri evzive, pentur a treia oară, ce va face dacă oamenii ăia totuşi nu pleacă acasă? La care premierul, un "bun" diplomat îi spune moderatorului " Am impresia că eşti de la Realitatea sau Antena 3, nu de la televiziunea publică. Ce mă tot întrebi asta. Dacă continui cu întrebările astea o să-ţi răspund la fel" (adică deloc).

http://webtv.realitatea.net/actual/boc-catre-prezentatorul-tvr-am-impresia-ca-sunteti-de-la-realitatea-tv-sau-antena3?autoPlay=true#ve_video_player_aAş mai putea s-o dau exemplu pe Udrea, care nu ştia ce se întâmplă la finanţe, după aproape 12 ore în care oamenii au protestat acolo sau pe Blaga, care declara că fiecare ministru ar trebui să-şi rezolve problemele. Acum stau şi mă întreb, având în vedere ultimele eşecuri ale mişcărilor sindicaliste, dacă şi ceea ce s-a începtu astăzi va avea un impact? Dacă mâine seară oamenii aceia vor fi tot acolo? Dacă li se vor alătura şi cei din alte instituţii sau dacă se va întâmpla la fel şi în teritoriu? Dacă nu, ar fi de prisos. O nouă dezamăgire.


S-ar putea totuşi ca acesta să fie începutul. Începutul revoluţiei cum spunea un lider PNL sau a ceea ce va culmina la finalul lunii octombrie cu proteste în toată ţata şi grevă generală. Cel puţin aşa au anunţat mai mult sau mai puţin direct marile confederaţii sindicale. Cert este că, situaţia a ajuns aproape de limită, după cum văd eu lucrurile. Totodată s-ar putea ca ceea ce se întâmplă în sindicate să fie foarte bine concertat din altă partea, dar aici intrăm în alte sfere şi nu are rost.

Niciun comentariu: