miercuri, 28 iulie 2010

Ideea este că nu contează

Eu sunt unul dintre cei care nu s-a obosit să scrie despre soţul doamnei Bodnariu, care a prins un contract baban de expertiză juridică, în cadrul proiectului "Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Bistriţa-Năsăud". Pentru cei care nu ştiu, proiectul are o valoare de peste 30 de milioane de euro, în proporţie de 98 la sută din fonduri europene şi este iniţiat de Consiliul Judeţean. Simona Bodnariu este directorul Direcţiei de Programe Europene din cadrul Consiliului Judeţean.


La o primă vedere pare conflict de interese sau nepotism. Poate aşa şi este, nu ştiu, nu sunt jurist de profesie. Oricum, subiectele acestea prind bine în presă. Totuşi eu nu m-am obosit să scriu despre acest lucru. De ce? Pentru că numai după un lung şi sinuos proces poţi dovedi eventuala ilegalitate a acordării acelui contract. Pentru că nu înseamnă neapărat că dacă x este rudă cu y, nu are voie să lucreze cu z, şeful lui x. Şi nu în ultimul rând, pentru că oricum nu contează.

Oricât ne-am obosi crucile de sute de mii de euro tot se fac, pungi cu alimente şi plicuri cu bani tot se împart în campaniile electorale, la primărie, prefectură sau consiliul judeţean tot se vor angaja în primul rând cumnaţii, nepoţii, soţiile sau copiii şefilor şi în fond şi la urma urmei presa nu a fost niciodată a patra putere în stat.

Niciun comentariu: